Uleiul de cocos – beneficii si proprietati

ulei de cocos bio

Apartinand familiei palmaceelor, nuca de cocos produce un ulei bogat in nutrienti esentiali si benefici pentru organismul uman. De astfel, compozitia sa exceptionala fundameneaza reputatia sa la scara larga. Prin urmare, vorbim despre un ulei vegetal extras din nuca de cocos utilizat in multe domenii, precum medicina, industria cosmetica si arta culinara.

Click aici si cumpara ulei de cocos virgin presat la rece, de la Zabe.ro

Uleiul de cocos este un ulei vegetal natural, extras din nuca de cocos prin presare si fara a se adauga niciun alt ingredient. Are beneficii semnificative pentru sistemul cardiac si, in special, pentru sistemul nervos central. S-a constatat, de asemenea, ca este foarte eficient si in procesul de pierdere in greutate. Mai mult de atat, poate fi aplicat pe piele si par.

Compozitia uleiului de cocos

Compozitia uleiului de cocos variaza considerabil in functie de conditiile de productie. De aceea este important sa cumperi ulei de cocos virgin, care se obtine printr-un proces de presare la rece.

Uleiul de cocos, prin ingredientele pe care le contine, le ofera celor care il utilizeaza:

    • acizi grasi esentiali: acizi grasi mononesaturati, inclusiv acizi grasi Omega-9 (5-8%). Contine acid linoleic (Omega-6) si Omega-3 (acizi grasi polinesaturati). La modul general, acizi grasi sunt benefici pentru sanatatea inimii, dar nu numai. Alte tipuri de acizi grasi prezenti in uleiul de cocos includ: acid lauric, acid palmitic, acid miristic, acid caprilic si acid capric;
    • vitamine: uleiul de cocos contine inclusiv vitamina E, cunoscuta ca fiind antioxidanta, dar care are si alte beneficii. Actioneaza in favoarea sistemului imunitar si in prevenirea bolilor cardiovasculare. Uleiul de cocos poate contine, de asemenea, vitaminele A, B3, B5 si B6, precum si fitosteroli.

Cele mai importante avantaje ale uleiului de cocos le includ pe urmatoarele:

Uleiul de cocos previne bolile cardiace

Desi uleiul de cocos contine acizi grasi saturati, acestia sunt acizi trigliceridici cu lant mediu, ceea ce determina sa fie considerat un aliment neutru in ceea ce priveste colesterolul. Mai multe studii au aratat ca uleiul de cocos este eficient pentru organism prin comparatie cu alte grasimi saturate, deoarece este complet metabolizat de organism, prevenindu-se astfel prezenta reziduurilor care ar putea infunda arterele. Grasimea stocata de organism si care provoaca boli de inima nu poate, prin urmare, sa provina in niciun caz din consumul acestui tip de ulei.

Uleiul de cocos este un aliat in cura de slabire

Desi consumul de ulei de orice fel poate parea la prima vedere o abordare in contradictie cu principiile dietelor de slabit, uleiul de cocos este o exceptie, deoarece s-a demonstrat stiintific ca are efecte benefice asupra metabolismului, fiind bogat in TCM, acizi grasi cu un lant mediu de trigliceride, care permit digerarea rapida a uleiului de cocos si sustin energia organismului.

Cu toate acestea, unii cercetatori au ajuns la concluzia ca efectul uleiului de cocos in procesul de pierdere in greutate este semnificativ daca se utilizeaza ca supliment, administrarea sa neputand fi o modalitate principala pentru a slabi. Daca urmezi o dieta ketogenica, uleiul de cocos este unul dintre ingredientele „vedeta”, iar acizii grasi au, prin urmare, un rol major.

Ulei de cocos este benefic pentru piele si par

In mod cert, uleiul de cocos este un mare aliat al frumusetii. Te poate ajuta sa lupti impotriva celulitei si sa redobandesti o piele mai supla si perfect neteda. Este suficient sa-l masezi energic pe zonele care trebuie tratate si poate fi amestecat cu uleiuri esentiale, precum lamaie sau grapefruit, pentru o actiune si mai buna.

Pe de alta parte, uleiul de cocos hidrateaza si intareste parul. Acidul lauric pe care il contine patrunde cu usurinta in scalp si hraneste fibra parului de la radacina pana la varf, conferindu-i stralucire si rezistenta. Pentru a profita de aceste beneficii, poti aplica pe par ulei de cocos, dupa care il lasi sa actioneze cel putin o ora. Foarte important de mentionat, uleiul de cocos face parte din gama de cosmetice BIO anti-matreata foarte eficiente.

In concluzie, uleiul de cocos pe care l-am inclus in oferta Zabe.ro poate sa asigure un plus de sanatate si de frumusete in viata oricarei persoane care ii intelege avantajele si il utilizeaza.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *